Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Posted: 08 Jan 2021 08:48 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 721.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 8 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 143.494, εκ των οποίων 52,2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.579 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43.251 (30,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

386 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 265 (68,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 950 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 49 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.195 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.072 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 10, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.551.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 3, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 3, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0.

Επίσκεψη του διοικητή 6ης ΥΠΕ στη Μεσσηνία

Posted: 08 Jan 2021 08:22 AM PST

Τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο επισκέφθηκε, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Στη συνάντηση, παρουσία και των βουλευτών Περικλή Μαντά και Μίλτου Χρυσομάλλη, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για την έναρξη των εμβολιασμών στη Μεσσηνία καθώς και την εξέλιξη του προγράμματος “Ελευθερία” στο νομό.

Από την πλευρά του, ο Στ. Αναστασόπουλος έκανε λόγο για την διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δημόσιες δομές υγείας, είτε μέσω διάθεσης υλικοτεχνικής υποδομής, απαραίτητης για τη διαχείριση της κατάστασης, είτε με την προμήθεια τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού.

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, υποστηρίζεται με επιπλέον δύο άτομα τα οποία θα αναλάβουν την ιχνηλασιμότητα των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σημείωσε, τέλος, ότι προσωπικό από διάφορα προγράμματα θα υποστηρίζει -όποτε κρίνεται σκόπιμο- τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, στην υλοποίηση των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ με 60 εκ. ευρώ για οδικά έργα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 08 Jan 2021 08:21 AM PST

Σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό έργων για το ΕΣΠΑ συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Περιφέρεια, σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκαν έργα που μπορεί να συμπεριληφθούν προς χρηματοδότηση και υλοποίηση στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου για οδικά έργα (Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας), με συνολική δημόσια δαπάνη 60.000.000 ευρώ, την οποία υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης, της οποίας η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 30 του ερχόμενου Απριλίου, χωρίς περαιτέρω παρατάσεις.

Συσκέψεις με σχετικό αντικείμενο θα γίνονται στο εξής δύο φορές τον μήνα, δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος προσδιόρισε τις δύο επόμενες για την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ

Κατά τη σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι σε πρώτη φάση υπάρχει μια σειρά από σημαντικά οδικά έργα, που είτε έχουν πλήρως ώριμες μελέτες, είυε η διαδικασία εκπόνησής τους βρίσκεται εν τω περατούσθαι.

Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης φάσης, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προκρίνονται έργα με απολύτως ολοκληρωμένες μελέτες και συγκεκριμένα ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη (19.000.000 ευρώ), η σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας” (42.000.000 ευρώ), ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι (18.500.000 ευρώ) και ο δρόμος Απιδέα – Μολάοι (6.000.000 ευρώ).

“Υπάρχει και μια σειρά άλλων έργων, σχετικά ώριμων μελετητικά, ωστόσο τα πιο πάνω συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες” εκτίμησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ο ίδιος, τέλος, γνωστοποίησε ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα Ιανουαρίου αναμένται η έγκριση αρμοδίως για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όσον αφορά τα θέματα του φυσικού αερίου και της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πλήρες κείμενο της νέας πρόσκλησης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σύσκεψη για θέματα Τουρισμού υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 08 Jan 2021 08:18 AM PST

Θέματα που αφορούν τον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζητήθηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας.

Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή της αρμόδιας για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών, δρομολογήθηκε η διαδικασία προκειμένου μέχρι την 1η Μαρτίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, να έχει τοποθετηθεί το τουριστικό infokiosk στην αργολική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, από τον περιφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες προκειμένου η Υπηρεσία, σε συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας, να προχωρήσουν στην διαμόρφωση προτάσεων για α) την τοποθέτηση και λειτουργία wc σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, β) την βελτίωση της προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους μεγάλης τουριστικής επισκεψιμότητας και γ) τοποθέτηση και συμπλήρωση κάθετης σήμανσης και πληροφοριακών πινακίδων προς αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το θέμα των εκδηλώσεων προβολής για τον αλιευτικό τουρισμό, οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά την άρση του lock down που έχει επιβληθεί από την πολιτεία λόγω της πανδημίας της covid-19.

Μετατίθεται κατά μία εβδομάδα η αυτοψία του γ.γ. Πολιτισμού και στελεχών του ΚΑΣ στο Τζάνε – Καλαμάκι

Posted: 08 Jan 2021 08:17 AM PST

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα, θα γίνει η αρχικά προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, αυτοψία στην περιοχή των αρχαιοτήτων, στο τμήμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και κλιμάκιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης σήμερα, Παρασκευή 8 του μήνα, διευκρινίζοντας ότι η αναβολή της πιο πάνω διαδικασίας -πιθανότατα για την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου- υπαγορεύθηκε λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, στο πλαίσιο του εκτεταμένου lock down που έχει επιβληθεί για την αποτροπή διάδοσης της covid-19.

Προγραμματικές συμβάσεις αθλητικών έργων υπογράφει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αύριο Σάββατο, στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 08 Jan 2021 08:15 AM PST

Τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση αθλητικών -κυρίως- έργων θα υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί αύριο, Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τους Δήμους Μεσσήνης και Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω συμβάσεις αφορούν:

– προμήθεια μεταλλικών κερκίδων, προκατασκευασμένων αποδυτηρίων καθώς και ηλεκτρολογικού υλικού για το γήπεδο Ανδρούσας

– προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στα δημοτικά γήπεδα Βαλύρας και Αγίου Νικολάου Μπούκας

– προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας

– επισκευή στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαργαλιάνων.

Περίληψη πράξης επιβολής προστιμου Αφοι Μπούκουρη Ο.Ε. – Ελαιοτριβείο ΠΕ Αργολίδας

Posted: 08 Jan 2021 04:17 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 08-01-2021

Posted: 08 Jan 2021 03:01 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 08-01-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ